«
»

Boken, Ur tidningarna

Vid dator och morgontidning

08.27.11 | Comment?

Så är det lördag. Författaren sitter vid sitt skrivbord och gör trista saker som måste göras. Det blir alltför ofta att jag ägnar mina helger åt sådana – antingen är det så att jag skjuter upp dem i det längsta eller också blir det väldigt mycket av det slaget. Jag hoppas på det senare, för det känns som ovanligt mycket dyker upp så här efter sommaren.

Det var roligt att läsa tidningen i morse. I Dagens Nyheter diskuterade Maria Schottenius biografier med utgångspunkt från bl.a. Djävulspakten, och på kritikerlistan hade boken tagit sig upp på tredje plats. Som etta låg min vän och kollega Johan Svedjedals bok om Spektrumkretsen. Uppsala äger!

Under den närmaste veckan kommer jag att hålla ett antal föredrag. I morgon (söndag 28) dyker jag upp på Filmstadens dag i Råsunda och pratar om Gösta – antagligen vid tvåtiden – för det mycket entusiastiska Ekmansällskapet. De delar sin dyrkan mellan Gösta och Hasse. (http://www.filmstadenskultur.se/se/på-filmstadens-kultur/filmstadens-dag-890056) På tisdag (30 augusti) talar jag om boken i Uppsala norra rotaryklubb (och får en gratis lunch) och på torsdagen 1 september inleder jag Kristianstads bokfestival (http://www.kristianstad.se/sv/Kristianstads-kommun/Kultur-Fritid/Bibliotek/Kristianstad-bokfestival/Program/Torsdag/). Någonstans däremellan tänker jag hinna med att skriva artiklar och pengaansökningar.

För övrigt vill jag påminna om Bokbaren jämförelse mellan trailern till Djävulspakten och till Helena von Zweigbergks senaste roman. För mig är det självklart vem som vinner.

http://bokbaren.com/?p=796

Comments are closed.


«
»