«
»

Boken, Framträdanden, Ur tidningarna

Listor och prat

09.10.11 | Comment?

Telefonen ringde. En obekant man frågade två gånger om jag verkligen var jag. När jag bekräftat detta berättade han att hans pappa varit skådespelare och arbetet för Gösta Ekman på både Oscarsteatern och Vasan. Nu funderade han själv och systern på att skriva faderns biografi. De hade hört om min bok, men varken sett eller läst den, och efter ett tag insåg jag att han försiktigt fiskade efter att jag skulle bistå med skrivandet. Jag avböjde artigt.

Sådant kan man råka ut för som biograf. Jag hoppas verkligen att de båda syskonen – som var närmare 90 än 80 – får sin bok skriven. Det är roligt när folk ringer – som den äldre dam som ringde samma dag som Kärleksroman kom ut och talade länge om att unga människor inte förstår vad passionen kan ställa till med.

Fortfarande har jag fullt upp med artiklar och framträdanden, även om det börjar ljusna. En understreckare om Harold Bloom är inne i Svenskan idag. http://www.svd.se/kultur/understrecket/en-surgubbe-med-lard-men-aldrad-blick_6457314.svd Dessutom ligger Djävulspakten fortfarande på DN:s kritikerlista. Det är fyra veckor nu! Om jag verkar onaturligt exalterad kan jag berätta att bara en av mina böcker har legat där förut, och den halkade ut lika snabbt som den kom in. Dessutom hoppas jag förstås att boken når ut till läsarna.

I dag är det kulturnatt här i Uppsala. Om någon vill höra mig prata finns första möjligheten klockan 17.00, när jag intervjuar den skotska deckarförfattaren Karen Campbell på English Bookshop. Helena Dahlgren kommer att prata med Helen Fitzgerald. http://kulturnattenuppsala.se/evenemang/the-queens-of-scotland/ Efter programmet gör jag en snabb rusch till Missionskyrkan, som ligger ett par kvarter bort på St Olofsgatan, och talar 19.20 om Djävulspakten och kanske också om Folk jag aldrig mött. http://kulturnattenuppsala.se/evenemang/forfattarstafett/ Därnäst tar jag ledigt och njuter kanske av musik någonstans. Nästa gång jag talar offentligt om böckerna är redan på tisdag, då jag 18.00 uppträder på Stadsbiblioteket i Uppsala. http://www.uppsala.se/Kommunpolitik/Press/Pressmeddelanden/Bokslapp-Nyutgivet-fran-Uppsala/

Comments are closed.


«
»