«
»

Boken, Framträdanden

Fredag och lördag på bokmässan: prat, vatten och seminarier

09.25.11 | Comment?

Nu är det bokmässans sista dag. Djävulspakten har sålt bra här, och redan före mässan tryckte Bonniers en ny upplaga. Jag är förstås förtjust.

Igår gick jag på seminarier om Bellman, Tranströmer, kultur i allmänhet (med nobelpristagare) samt Lionel Shriver. I övrigt gick jag omkring och pratade med folk. Tankar på nya arrangemang om Gösta Ekman har dryftats, och jag hoppas det blir något av det.

På fredagen – alltså i förrgår – hade jag ett föredrag i Svenska Dagbladets monter på eftermiddagen. För första gången på bokmässan talade jag ensam och fullkomligt fritt om båda böckerna. Publiken var bra och intresserad, och det såldes en del böcker efteråt. Själv lyckades jag med konststycket att svepa ut mitt vattenglas medan jag höll på att signera. Säkert gläder det mina läsare att Djävulspaktens skyddsomslag visade sig vara vattenstötande och av god kvalitet. Att författaren är klumpig är nog inte mycket att göra något åt.

Mina mässframträdanden avslutades med en radiopanel i P1 tillsammans med Bengt Ohlsson och Åsa Moberg om den biografiska formen. Det blev en bra diskussion – väl ledd av Gunnar Bolin – och vi kom fram till åtskilligt om såväl biografiska romaner som regelrätta biografier. Åsa frågade mig om det verkligen var sant att Gösta Ekman injicerade genom byxorna, och Gunnar sköt in att skådespelaren alltså inte var diabetiker utan kokainist. Och ja – det är sant. Om det kan man läsa i boken, och diskussionen om ”Att skriva om de levande och döda” torde väl fortfarande finnas tillgänglig på nätet.

Comments are closed.


«
»